Skyddsänglar

05.05.2022

Våra skyddsänglar finns med oss hela tiden och ibland märker vi av dem. Vid flera tillfällen i livet så har de funnits där vid min sida, som de alltid gör, men det blir tydligare vid vissa tillfällen. Just där och då förstod jag det inte men så här i efterhand så blir det tydligt för mig när jag ser "hur klarade jag mig där helt oskadd" eller "hur kunde jag gå där helt ensam mitt i natten, vad som helst hade ju kunnat hända" osv osv. Inte en enda gång har det hänt något. Kanske den så kallade magkänslan har slagit till och fått mig att välja en annan väg eller gjort något annorlunda mot vad jag från början hade planerat. Eller är det just magkänslan? Och vad är magkänslan då egentligen? Har du funderat på det? Och brukar du lyssna och lita till din magkänsla? Tack, tack, tack säger iallafall jag till min "magkänsla" och mina skyddsänglar!

Men självklart har jag varit med om saker, det är inte så att jag har levt i nån skyddad verksamhet, instängd nånstans och aldrig rört mig ute :) Men även där när jag ser i backspegeln så ser jag det så tydligt, att det där som jag var med om var många gånger "läxor" jag skulle lära mig. Eller karma från tidigare liv som skulle lösas. Det finns vissa saker som man ska göra i detta livet, saker som bara ska lösas för jag gjorde det inte i tidigare liv. Och eftersom jag inte "tog tag i det" i tidigare liv så kommer det tillbaka till mig nu, för mig att ta tag i och lösa. Tills jag "har lärt mig min läxa". Kan du se ett återkommande mönster i ditt liv? Något tema som hela tiden kommer tillbaka? Det kan tex vara att du gång efter gång får en "dum" chef eller en man som behandlar dig på ett sätt som du egentligen inte uppskattar och där du mår dåligt över att bli behandlad eller bemött på ett visst sätt. Vad gör du åt det? Hur löser du det? Står du upp för dig själv eller tiger du still? Vad är din läxa i detta? Vad behöver förändras?

Inget förändras om inget förändras - vad det nån klok människa som sa en gång....

Som sagt, utmaningar kommer tillbaka till oss tills vi lär och växer av dem. Och många gånger finns våra skyddsänglar där och guidar, visar och skyddar oss. Vi märker kanske inte ens av dem. Kan tänka mig att mina skyddsänglar har jobbat både dubbelskift och övertid många gånger :) Och tackar jag dem för det? Ja nu gör jag det men kanske har jag inte tidigare varit så bra på det. Och ingen lön får de heller... eller får de det? Kanske deras lön är att vi blir mer medvetna, gör fler medvetna val i livet och kanske deras lön är när de ser att vi faktiskt lär oss av våra läxor?! Vi växer som individer.

Denna veckan blev jag väldigt uppmärksammad på våra skyddsänglar och deras verkan. För nåt år sen så köpte jag tre olika änglar, med tre olika texter på och gav en var till mina barn. På en av dem så stod det "Lev inte snabbare än din skyddsängel kan flyga". Det blev vi varse om denna veckan när hon var med om en olycka där hennes skyddsänglar garanterat räddade henne från att bli påkörd av en bil. Nu gick det bra, bortsätt från lite blåmärken, skrapsår och trasiga kläder. Men nån millisekund tidigare så hade olyckan varit ett faktum och hon hade hamnat framför bilen. Vem vet hur det hade slutat då.... 

Så åter igen; TACK, TACK, TACK!

Var rädd om dig, dina nära och kära!

Kram Peggy